Na regen komt zonneschijn - Reisverslag uit Leer, Duitsland van Corry en Kees Zelfde - WaarBenJij.nu Na regen komt zonneschijn - Reisverslag uit Leer, Duitsland van Corry en Kees Zelfde - WaarBenJij.nu

Na regen komt zonneschijn

Door: Corry en Kees

Blijf op de hoogte en volg Corry en Kees

24 Juni 2017 | Duitsland, Leer

Vanmorgen was vanaf 8.00 de ontbijtzaal open, dus alles ingepakt en meegenomen naar beneden om 8.30 uur te kunnen vertrekken. Het is de bedoeling dat we om 11.00 uur in Papenburg met een stadsrondtour meegaan, dus we moeten flink fietsen om de 35 km te overbruggen.
Wanneer we nog aan t ontbijt zitten gaat het miezeren maar om 8.30 uur is het gelukkig droog. Wel is de lucht donkergrijs en erg vochtig. Het is nodig om de jasjes aan te doen, 18 graden. De eerste 10 km rijden we langs de Ems en rijden beschut door de begroeiing aan weerszijde van het fietspad. We kruisen soms de rivier of passeren sluizen. Een binnenvaartschip gaat gelijk met ons op. Alleen zij op het water, wij erlangs. Wanneer we open landbouwgrond en weilanden krijgen is het nodig dat we de regenjassen aandoen. De miezerregen wordt regen en we rijden met de wind schuinlinks tegen, dus weinig zicht. Bij Heerde gaan we even van het fietspad af en bezoeken de 1000-jarige Linde. Hierbij staan ook enkele gerestaureerde gebouwen, zoals een oude bakkerij. Koploper maakt enkele foto's en filmpje voor het verslag en we vervolgen weer het mooie fietspad naar Papenburg. Het is een vogelrijk gebied. De Kievit, Wulp, Reiger, Vink, Mezen, Buizerd, de grote Bonte Specht en zelfs de Rietgors, laten zich zien. Zij schijnen geen last te hebben van de regen. We komen om 11.10 uur aan in Papenburg bij de Zeitspeicher, het punt waar om 11.00 uur de rondtour zou starten. Helaas, niet met ons. Wel krijgen we bij de informatiebalie een tas met hele boekwerken over de Meijerwerf waar de grote Cruisschepen worden gebouwd. Hier zou ook de rondtoure heen gaan met een touringcars in plaats van de fiets, zoals in onze beschrijving staat. De aansluitende lunch moeten we nu zelf verzorgen, maar daar hebben we geen moeite mee. In Papenburg staat een Shantykoor te zingen, onder overkapping. Er is een Molen en oud Kanaal waar de geschiedenis op informatieborden wordt beschreven. Bij een bakkerij met koffiemogelijkheid kopen we de lunch en proberen warm te worden.
Om 13.15 uur rijden we weg uit Papenburg. Nog 24 km tot Leer. De route gaat over goed begaanbaar pad onderlangs een dijk. Soms is er een mogelijkheid om de dijk op te lopen, maar er kan niet op worden gefietst. We worden verwacht om 15.30 uur in Leer in de "Ostfriesische Teestube". Dan is het fijn als we ons hebben opgefrist in het hotel. Om 14.30 uur komen we bij het hotel aan. Een mooi gerestaureerd gebouw, de Hafenspeicher van Leer. Na de theeproeverij hebben we een rondvaart door de haven met maritieme lekkernijen en een stadswandeling met gids. We brengen ook een bezoek aan het Rathaus. Een schitterend gebouw, nog in oude staat. De ramen zijn aan de noordzijde geplaatst in het gebouw zodat het zonnelicht weinig kan aantasten van alle beschilderingen. Tot slot van deze stadswandeling krijgen we nog brood met haring, soep en drankjes. Pfff, het is te veel.
Om 19.30 uur worden we verwacht voor het diner in de "Alte Waage". Het lijkt nu meer op een "Happen en Stappen" dan op fietsvakantie.
Om 21.00 uur komen we bij hotel terug. Verslag maken, uitbuiken en beentjes omhoog. Morgen mogen we vroeg aan het ontbijt en weer op pad. De Veerboot gaat om 11.00 uur en we mogen eerst 20 km fietsen.

• 24 Juni 2017 - 23:48

Corry:

Handig dat jullie al die schoonheidsfoutjes eruit kunnen halen
    Veel plezier op jullie laatste fietsdag

• 25 Juni 2017 - 09:53

Tanja:

Dit gedeelte zou zomaar een provincie van Nederland kunnen zijn.
    Jammer dat jullie niet mee mochten, kleine vergissing om te corrigeren.
    Nog 1 dag te gaan. Succes en Geniet!

• 25 Juni 2017 - 17:39

Goris:

Weinig tijd gehad om jullie te volgen. Wel weer een Roparun gevoel. Waarschijnlijk zijn jullie in de buurt van het plaatsje Steinbild de route gekruist. Dichtbij ligt het plaatsje Kluse. Hier is op de route Hamburg het Roparun steunpunt. Op de zondagmorgen vroeg aan de soep en de de broodjes worst. Je ziet als je daar fietst dat het net Nederland lijkt. Lijkt, want fietspaden kunnen nog iets beter. Veel plezier. Goed werk verricht.