Een gezegend onderkomen
Door: Corry en Kees
Blijf op de hoogte en volg Corry en Kees
12 Maart 2024 | Spanje, Almansa
Afgelopen nacht is het erg koud geweest. 2 graden, in de Albergue dus ook. Onze slaapdeken was niet genoeg om warm te blijven en er waren geen extra dekens. Onze neuzen?? Als ijs.
We aten ons eigen ontbijt en gingen vroeg op weg, even over half 8. De eerste 5 kilometer was weer bergopwaarts, dus een opwarmertje. Een strakblauwe lucht, geen wind, heerlijk weer. En wanneer de zon later over de bergen komt, is het helemaal af.
Nu horen en zien we ook de vele soorten vogels. Kuifleeuwerik, Veldleeuwerik, Patrijs, Zwarte Roodstaart, Witgatje, Pimpel- Kool- en Staartmees, Zwartkop, Watersnip, Steltkluut, Grasmus, Putter en Witte Kwikstaart.
In de berm bloeit de Rozemarijn, Marjolein en Brem.
Het landschap gaat glooiend verder door de gaarden. Amandelbomen bloeien volop, de Druivenranken zijn gesnoeid. De boer maakt de grond los onder de Olijfbomen.
We passeren een aantal keer de TGV-lijn. Het spoor snijdt het landschap stuk. Voor sommige boeren is het afgelopen te boeren, de boerderijen zijn verlaten.
Wanneer we de A-31 moeten kruisen komen we langs een herdenkingspunt, Casas del Camillo. Dit was een oorlog tussen verschillende boeren in 1709. Wie er heeft gewonnen? Geen idee.
In de verte zien we het Castillo van Almanse liggen, maar de weg er heen is nog lang. De plaats dankt zijn naam aan het ArabischeAl-Manzah. Dit betekent Mirador of uitzichtpunt.
We bereiken de stad om 15.30 uur. Veel bars zijn gesloten tot 17.00 uur, maar een mercado is open. Daar kopen we iets te drinken en te snoepen, we hebben trek. Daarna zoeken we een overnachtingsplaats. Bij de hostels die er zijn, vangen we bot. Alles vol of geen zin in werk.
Dan toch op zoek naar de Pelgrimsherberg, in de hoop dat het er warm is. Een Non opent de deur voor ons en jawel, we krijgen een warm welkom. Kamer voor 2 personen met douche en toilet voor €14,- Muchas Gracias.
Het WiFi is nog steeds een probleem in dit gebied. Zo zie je maar weer, in Nederland zijn we verwend.
Vandaag 31,5 kilometer. Mooi strakblauwe lucht, wind mee (als die er was). Maximaal 17 graden.
12 Maart 2024 - 21:16
Lyanne:
Jemig, dat is een behoorlijke afstand. En dat met zo'n nachtrust. Of hebben jullie wel een beetje geslapen in die kou? Oh wat erg. Brrr. Gelukkig weer een slaapplaats gevonden. [e-1f618]
12 Maart 2024 - 21:17
Vroegindew@ Zeelandnet .nl:
Hoi Corry en Kees,
Fijn dat er zo hier en daar nog dames zijn die ook echte nonnen zijn. Betekent een lekker warm onderkomen.
Ook fijn dat het weer meewerkt. Hier is het zonder plu erg onaangenaam.
Zo te horen zijn jullie nu echt op weg.
Veel liefs, zorg goed voor elkaar.
Tanja.
12 Maart 2024 - 21:51
Jos En Anja:
Het was echt afzien met die temperatuur in de nacht. In kan me zo indenken, dat je geniet bij de nonnetjes. Jullie afstanden zijn wel indrukwekkend. Geniet fijn verder van jullie Camino.
12 Maart 2024 - 22:01
Info@malkomassages.nl:
Mooie foto's. Wat een afstanden lopen jullie.
Respect. Maar denk aan jullie voeten en kuiten. [e-1f917]
12 Maart 2024 - 22:19
Doom Hartensveld :
De koude weegt niet op tegen het genot moet je maar denken!
12 Maart 2024 - 22:20
Leendert Tanis:
Nu lekker slapen bij de nonnetjes. Het zal daar wel warm zijn. En na 31 km lopen val je volgens mij overal in slaap [e-1f609]
12 Maart 2024 - 22:36
Hans Van Oostenbrugge :
Hoe zwaar is jullie rugzak? Aan het begin én aan het eind van die 31km?
Sterk werk!
13 Maart 2024 - 08:08
André G.:
Petje af hoor! Ik geniet mee van jullie avonturen.
13 Maart 2024 - 18:49
Marian En Wim Brundel:
Hallo Corry en Kees
Weer leuk om jullie verslag te lezen jammer dat het zo koud was afgelopen nacht een paar wollen sokken help misschien. Wij hebben vandaag een SOP wandeling gedaan in Zaltbommel van 25 km een beetje modderig in de uiterwaarden maar verder ging het wel prima droog en een beetje wind en ongeveer 9 graden.
Slaap lekker en wandel ze morgen.
Wim en Marian.
15 Maart 2024 - 22:37
Jovanka :
Ha avonturiers! Leuk jullie weer te volgen.[e-1f603]
Genieten voor jullie en voor ons.