Vertrouwen
Door: Corry en Kees
Blijf op de hoogte en volg Corry en Kees
18 Maart 2024 | Spanje, San Clemente
UPDATE[e-1f631]
Let op: Omdat we problemen ondervinden metwaarbenjij.nuaangaande de foto's en zij niet reageren hebben we besloten naar een andere site over te stappen. Pindat.com. Veel werk wat Lyanne voor ons gedaan heeft en wij zelf net de foto's bijgewerkt. Ons hoofd is weer leeg en wij hopen dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als op de vorige site. Nog even iedereen een dubbele mail. Het zij zo.....
Corry en Kees
AUTOMATISCH EEN MAILTJE?
Wil je automatisch een mailtje krijgen als we een nieuw reisverslag geschreven hebben? Klik op onderstaande link om je aan te melden:
ONS REISBLOG
Via onderstaande link kom je meteen op ons reisblog. Je ziet dan onze meest recente reisverslagen en activiteit:
Maandag 18 maart
Vanmorgen bleef het erg stil in het Hostel. Geen chauffeurs en werklui die koffie kwamen drinken. Het was toch echt maandag, begin van een werkweek, maar niet voor dit Hostel. De maandag was voor hen een vrije dag. Tja, ....gelukkig was bij de overburen de bar wel open, kregen we toch een ontbijt.
Om 8.45 uur konden we op weg. Zodra we uit het dorp zijn is de weg onverhard. Wanneer we het viaduct passeren over de A-weg is het geasfalteerd bij de oprit, viaduct en afrit, daarna weer onverhard.
Op het pad zien we veel Schapenkeutels, maar de Schapen zien we niet. Bij de eerstvolgende schuur horen en zien we er genoeg. Ze staan binnen, beurtelings mogen ze naar de melkmachine. Schapenkaas ook lekker. De boer begroet ons als we de schuur binnenkijken en bij vertrek, Buen Camino. Het bedrijf is zelfvoorzienend, zonnepanelen op het dak.
Bij Casas de los Pinos, een klein dorpje is er zowaar een bar-cafetaria. Een koffiestop, de eerste die we op onze wandeldagen tegenkomen.
Hier wordt "reclame" gemaakt voor een gevecht met Torero's. In sommige delen van Spanje schijnt het nog te mogen.
De omgeving is kleurrijk. De stukken land variërend in kleur, zoals ook de gewassen.
Vogels horen en zien we volop, de bermen vol kleur, van Hoenderbeet, Herik, Kamille, Koolzaad, Akkergoudsbloem en Reigersbek, met daarbij de vele vlinders, waaronder de Argusvlinder.
Op het pad zien we sporen van gravers. Een soort van mini-vulkaan. We dachten eerst Mieren, maar later zien we een Bij graven, het blijkt de Breedbandgraafbij te zijn.
We bereiken de plaats San Clemente, hier willen we overnachten, maar ja.... Het Hostel onder de naam Milan, waar er drie van blijken te zijn, reageren negatief op ons bellen. Tegenover de Jacobskerk is er een Hotel-Restaurant. Na onze vraag voor Habitation, krijgen we een kamer met eigen badkamer. Er wordt ons niet gevraagd het paspoort te laten zien of ander document. Betaling? Dat komt morgen wel. We voelen ons een beetje opgelaten, deze mensen zijn wel erg goed van vertrouwen.
We bezoeken de Jacobskerk en halen proviand voor morgen. Waar we vanavond kunnen eten is nog een vraag, want het restaurant van ons hotel is dicht.
Vandaag 20 kilometer, temperatuur vanmorgen met vertrek 12 graden, in de middag 23 graden. Wel hele dag bewolkt.
Vogels: Rode Wouw, Mus, Vink, Kuif- en Veldleeuwerik, Hop, Kneu, en Torenvalk.
18 Maart 2024 - 21:35
Groetjes, Krijn En Clarie:
jullie beleven weer van alles op jullie tocht en veel te zien.
mooi om te lezen.
succes en genieten maar.
19 Maart 2024 - 07:31
André G.:
Opnieuw veel gastvrijheid en vertrouwen.
Zouden de energiebedrijven in Spanje ook geen fan (meer) zijn van zonnepanelen?