Bijna terug gewaaid
Door: cenk
Blijf op de hoogte en volg Corry en Kees
22 September 2014 | Nederland, Middelharnis
We vertrokken om 08.45 uur en reden langs een kanaal, Oirschot en Tilburg; de Bierenroute.
En toen was het na 27 km koffietijd. Het was friego, maar onder een luifel met een gaskachel in de nek ging het net.
Marianne had voor de zekerheid de lange broek maar aangetrokken. De Koploper had pech. Hij had zijn lange broek al ergens in Spanje kwijtgespeeld!
Aan de Mark voorbij Oosterhout aten we, na 53 km, brood. Vanaf Tilburg was het landelijk fietsen geweest met veeteelt- en akkerbouwbedrijven en boomkwekerijen. Alles was hier veel groener!
Maar o, o, wat een wind en we waren nog niet eens op Flakkee. We moesten stevig op de pedalen, dus was het maar goed, dat die nu stevig vast zaten! Soms werd de wijkwast gebruikt, maar die was niet in een volle emmer geweest, want we werden niet eens echt nat. Soms probeerde de zon nog tussen de wolken door te komen.
Via Wagenbergen reden we naar Zevenbergen, waar we na 71 km een drinkstop maakten. Pfff, het leek de Sierra wel met al die wind. De Koploper klaagde op een viaduct: "Ze willen me gewoon van de weg hebben!" We moesten veel moeite doen en soms leek het er op, nu de natuurkrachten zo tegen werkten, of we niet thuis mochten komen.
Maar natuurlijk lukte dat toch!
Totaal 110 km. Gemiddeld 14,9. Met de viaducten, bruggen en dijken nog 158 klimmeters.
De vogels, och de alledaagse Nederlandse met als bijzonder veel ganzen.
22 September 2014 - 21:16
Rietvanputten:
Welkom thuis!
22 September 2014 - 21:19
Jannie En Bas:
Hallo Corry en Kees,
Welkom weer thuis,
We hebben genoten van jullie verslagen en de prachtige foto's.
Heel veel dank hiervoor,
22 September 2014 - 21:27
C&A:
We hebben genoten van jullie mooie fietstocht met de leuke verslagen en mooie foto's. Maar we zijn ook wel blij dat jullie heelhuids weer thuis gekomen zijn. We verheugen ons al op jullie mondelinge verslag over een paar weken :-). -
22 September 2014 - 21:38
Corry:
Goed gedaan en goed gegaan. 4 weken zijn ook voor ons omgevlogen voor jullie waarschijnlijk ook. Genoten van de verslagen en reacties, dat wordt weer afzien de komende dagen. -
22 September 2014 - 21:58
André G:
Chapeau voor Marianne en de koploper. Dat zal
Morgen weer tegenvallen! Gelukkig kunnen jullie volgende week weer op reis!! -
22 September 2014 - 22:41
Rinus:
Welkom terug en bedankt voor de verhalen!! -
22 September 2014 - 22:50
Wout :
Welkom in ons winderige, vochtige landje! Met de laatste rit naar Flakkee gelijk weer geacclimatiseerd. -
22 September 2014 - 22:53
Dick:
Fijn dat alles zo goed is gegaan! En fijn dat jullie zo veel beleefd hebben. Jullie hebben er met de verslagen en foto's voor gezorgd dat deze "Huismus" niet helemaal naar Spanje moet om een idee te krijgen van dat land. -
22 September 2014 - 23:16
Ruud En Tonneke:
Leuk om al de verslagen te lezen. En nu als laatste ook nog foto's van de Heuvel in Tilburg. -
22 September 2014 - 23:22
Margreet Zuidwijk:
Welkom thuis, we hebben genoten van jullie verhalen,
van de foto's, en van de verslagen van alle vogels die jullie zagen.. -
23 September 2014 - 05:25
Adrie:
Fijn dat jullie weer thuis zijn!
Geweldige prestatie hoor! Bedankt dat we mee mochten genieten!
Tot volgend voorjaar in Ouddorp.
Groet van Gerard en Adrie -
23 September 2014 - 08:30
Goris:
Bienvenido a casa
Bizar, Vliegen naar Eindhoven, en dan nog naar Flakkee komen fietsen. Prachtig verslag met geweldige cultuur. Ik ben niet zo van de vogeltjes, heb meer met bouw geschiedenis en architectuur. Roparun-petje af.
Saludos Goris -
23 September 2014 - 08:56
Herbert:
Hallo Kees en CORRY.
Welkom thuis.
We hebben weer genoten van de reisverslagen.
Heb niet veel reactie gegeven omdat ik zelf ook op vakantie ben geweest.
Groeten en tot ziens.
Herbert -
23 September 2014 - 12:04
Drea:
Hoi Kees en Corry,
Welkom thuis!
Wat een genot om jullie reis verslagen te lezen en de prachtige foto's te bewonderen! Daar mogen jullie weer met trots op terug kijken!
Liefs van Peet en mij -
23 September 2014 - 21:53
Marga En John:
Hallo Corrie en Kees,
Wij hebben weer genoten van jullie reisverslagen, we hopen dat jullie niet te moe zijn na zo'n inspannende vakantie. Jullie zijn echte doortrappers. Neem mijn petje af voor jullie.
Wij hopen jullie volgend voorjaar weer te zien op de Zonnewende.
Veel sterkte na deze vrijheid om weer in het gareel te komen.
Vele groetjes van John en Marga Verburg.