De Koploper ziet ze vliegen
Door: cenk
Blijf op de hoogte en volg Corry en Kees
28 Augustus 2013 | Spanje, Gandesa
Bij het afdalen was het behoorlijk koud. De koffie in Megalef (na 28 kilometer) kwam als geroepen. Net daarna vlogen vier Aasgieren boven ons. Er moesten hier nog meer roofvogelsoorten zitten, maar die konden wij niet ontdekken. Wel grote groepen Bijeneters, Groenlingen, Putters, Huiszwaluwen. Witte Kwikstaarten en Sijsjes. Met dank aan Piet van G voor de tip, gingen we letten op de Alpengierzwaluw. En ja hoor, de Koploper zag ze vliegen (zeker 25 stuks)! Met de voorgestelde Luzernevlinder en Rouwmantel kunnen we wel instemmen. Vandaag was het echter te koud voor vlinders.
Na 55 kilometer kwamen we in Vinebre. De straten waren versierd en muziek galmde uit de boxen, maar er was niemand op straat. Dan maar lunchen. Met het brood in de hand keken we uit over de rivier de Ebro.
Daarna reden we langs Perzik- en Notengaarden. Maar we hielden ook het onweer in de verte in de gaten, want we moesten toevallig die richting uit. Na de Ebro zagen we een groep van 45 Aasgieren.
Na 80 kilometer (gemiddeld 15.1 km en 893 hoogtemeters) bereikten we Gandesa. Het weer was blijven dreigen en we hadden onze jasjes aangedaan, maar net voor de bui waren we binnen. Volgens de informatie hier waren er veel waterhozen geweest. maar de weerman voorspelde dat ons dat niet zou overkomen. We vonden een simpel maar doeltreffend pension. Nu nog douchen en uitrusten. Vooral het alleronderste deel van de rug had het zwaar te verduren gehad.
Later bemachtigden we nog een stempel. De kapelaan had resoluut alle "ouderen"de kerk uit gestuurd, maar wij mochten blijven. Waren we toch "jonkies" vergeleken bij de 80+ers.
PS Daniel van harte gefeliciteerd!!!
28 Augustus 2013 - 23:00
Leny En Doom:
We genieten elke dag van jullie verhaal en niet te vergeten de foto's. Wij gaan morgen naar "Het Vogelnest" in Stad, alwaar geen wifi. We zullen jullie nieuws dus op een later tijdstip tot ons nemen.
We wensen jullie veel genot met weinig rug- zadel- en andere pijnen, pech en slecht weer!
En ja, verschil moet er zijn, maar Flakkee is ook de moeite waard toch?
Ontvang onze hartelijke groeten,
Leny en Doom. -
29 Augustus 2013 - 07:56
André G.:
Laat de koploper zijn pet maar goed ophouden met al die roofvogels in de buurt. Het eten zag er weer prima uit. Fijn om te weten dat jullie nog onder de jonkies worden geschaard.