Op gepaste hoogte
Door: cenk
Blijf op de hoogte en volg Corry en Kees
23 September 2013 | Spanje, Béjar
Ergens langs deze weg dronken we bij een pomp een "bakkie". Al vanaf ons vertrek om 08.30 uur was het heerlijk, zonnig fietsweer. Maar het werd snel warmer en in Aldeanueva del Camino (we zaten weer op de route!) lasten we een extra drinkpauze in. We zagen gelijk ook weer een pelgrim te voet.
We kwamen zowaar weer eens langs een groene wei. Hier werd gesproeid tot plezier van het vee, maar ook van de vogels.
Na 43 kilometer gingen we wat eten in Baños de Montemayor en dat was hard nodig. De hitte vrat energie. En dat zou ook wel het geval geweest zijn bij de vier voorbijkomende, wandelende pelgrims. Ook zagen we een bus bejaarden die hier gedropt waren. Het zag zwart, eh, grijs van de mensen. Nu ligt Baños tegen een berg en misschien is hier de lucht zuiver. Een kuuroord? Alhoewel, ze zullen vast niet meer zo hoog klimmen als wij.
Na Baños de M. zagen we groenere bermen, stroompjes en drinkwatertappen en zie gelijk fladderden er vlinders rond: Rouwmantel, Geaderd Witje en Koolwitje. We zagen ook een Zwarte Spreeuw op het nest met een jong, een Rode Wouw, een Sperwer, Torenvalken en Buizerds.
Tot slot kregen we een klim van 15 kilometer voor de kiezen naar de Puerto de Béjar. Het hellingspercentage was 4% en dat was goed te doen ondanks de 31 graden. Op deze op 990 meter hoog liggende pas, wilden we blijven en dus werd het tijd voor een (ons Spaans wordt steeds beter) cerveza. Toen wij het hem vroegen, verwees de bareigenaar ons naar een goed hotel. En we verstonden zijn antwoord. We zeiden toch al, dat ons Spaans ...... Alleen het spreken blijft moeilijk. Maar Bale Bale is al snel oké.
Vandaag legden we 62 kilometer af met een gemiddelde van 12.1 km en met 1100 hoogtemeters. Morgen is het ook weer een flink dagje op en neer. Het zou fijn zijn als we net zo'n soort veredeld fietspad vinden als de N630 van vanmorgen.
24 September 2013 - 07:56
André G:
Jullie hebben vast heerlijk geslapen. Succes met het vinden van een goed fietspad. -
24 September 2013 - 09:18
ALAN:
Wat? Geen foto's!! -
24 September 2013 - 20:43
Daniel:
Gelukkig jullie hebben de route weer gevonden en dan met een 5m breed fietspad.
Groet Daniel